Ravnanje z koluti in bobni

ARMANNI

KLEŠČE

Vrtenje / Dvigovanje / Odlaganje

Vse primere, ko je treba sod iz navpičnega položaja prilagoditi v vodoravni (in obratno), je mogoče preprosto in varno opraviti z vrtenjem klešč, s katerimi so opremljeni naši viličarji. Tovor se lahko pobere s tal, palete ali stroja, vrtenje za 90°, 180° ali 360° pa se izvede z uporabo posebnega ročnega ali hidravličnega pogonskega mehanizma.

KLEŠČE ZA GREDI

Dvigovanje / Odlaganje / Skladiščenje

Z rešitvami za ravnanje, opremljenimi z kleščami za pnevmatske gredi, je mogoče popolnoma varno in izjemno enostavno izvajati vse postopke pobiranja, odlaganja in skladiščenja od stroja do skladišča. Zahvaljujoč tej praktični rešitvi je mogoče operacijo izvesti v nekaj sekundah, ne da bi bili vezani na fiksne sisteme žerjavov ali mostnih žerjavov. Zahvaljujoč dodatni opremi, kot so križni laserski kazalnik, kamera visoke ločljivosti in nastavek za bočni premik, je zagotovljena popolna natančnost v fazi pobiranja.

MANIPULATORJI

Vrtenje / Dvigovanje / Odlaganje

S posebnim razteznim trnom manipulatorji omogočajo, da se kolut dvigne iz jedra. Na ta način lahko upravljavec z enim samim strojem za ravnanje z zvitki različnih materialov in velikosti izredno preprosto in varno izvaja postopke pobiranja, vrtenja in odlaganja.

Oblikovane vilice

Ravnanje / Skladiščenje

Običajne dvižne vilice so ustrezno dimenzionirane in oblikovane glede na dolžino in premer kolutov, ki jih je treba obdelati, tako da je zagotovljen popoln vmesnik s tovorno površino. Vgrajene so lahko v paletne viličarje za manipulacijo na ravni tal ali v dvižne viličarje za skladiščenje nad tlemi.

VILICA VALJASTE OBLIKE (ŠPICA)

Dvigovanje / Odlaganje / Skladiščenje

Z orodjem z enojnimi vilicami valjaste oblike (Spike) primerne dolžine in premera lahko vilice in kolute držite za njihovo jedro. Špico lahko namestite na vsako standardno dvižno vozilo in upravljavcu omogočite rokovanje z bremenom na različnih višinah dvigovanja.

LEŽEČI NOSILEC ZA KOLUTE

Dvigovanje / Odlaganje

Oprema v obliki, ki je posebej oblikovana glede na lastnosti koluta, je idealno orodje za varno namestitev koluta med postopki ravnanja z njim. Opremljene so lahko z ustreznim hidravličnim mehanizmom in omogočajo preprosto sprostitev/odložitev koluta, ne da bi ga moral upravljavec ročno potiskati.